4 Ramadhan ..::Cucur Udang & Suhun Goreng::..


Hari ni tekak terngiut ngiut nk makan cucur udang..Hurmm so msg hubby suh beli udang otw dia balik dari keje..Ckp kat dia beli sikit je..Mmg betul dia beli sikit, tak sampai 10 ekor syg aku li udang..

CUCUR UDANG

Sumber : Mcm masak jemput2 lorr..


BAHANNYER

Tepong gandum dah dicampur sikit soda bikarbonat
Udang
Daun Bawang
Bawang besa
Garam

CARANYER

Daun bawang dimayang kaso
Bawang besa dipotong dadu
Lepas tu semua dimasuk dalam bekas yg ada tepong gandum n masuk air n kacau smpi sebati..
Eh, lupa..masuk la jgk garam nyer..

Lepas tu goreng la garing..

Da siap masak terpikir pulak, takkan cucur udang je yek...then teringat ada suhun satu plastik yg taun bila ntah aku beli n ada bc jgk blog sorang akk ni msk suhun goreng, so aku pun nk try la..

SUHUN GORENG

Sumber : Tak ingt lagi..he he


BAHANNYER

Suhun sepeket
Sosej
Udang
Daun Bawang
Sayur Sawi
Sos tiram
Cili kisar
Garam
Bahan perasa

CARANYER

Macam masak mi/mihun goreng je...

n pd masa yg sama tgh menunggu berbuka, bunyi moto yang familiar smpi rumah..hehehe...dapat cempedak n pisang goreng from kakak ipar...

untung wei duk dekat ngan kakak ipar yg rajin masak n sedap lak tu..hu hu hu..lgpun dia tau adik ipar dia ni tak reti mane pun masak..keh keh keh...



Alhamdulillah...selamat berbuka dan kenyangg...

2 bualan on "4 Ramadhan ..::Cucur Udang & Suhun Goreng::.."

Din on August 5, 2011 at 8:00 AM said...

minta skit...dpt le skit...huhuhu

umarsayang on August 5, 2011 at 12:52 PM said...

he he he...syg bby...

 

Live Life With Love Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez